Advanced Search

Home Rejestracja FAQ Grupy  

Forum Stara CZYTELNIA cd> blog.seksuologia.com Strona Główna Zdrowie intymne mężczyzn Niby drobne, a ważne! Naderwanie wędzidełka.

Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu

02.11.2006 13:37:45
Autor Wiadomość
jasiek

Temat postu: Niby drobne, a ważne! Naderwanie wędzidełka. Odpowiedz z cytatem

Mam nie mały problem, ostatnio podczas stosunku naderwałem sobie wedzidełko, poleciało nie mało krwi i się troche wystraszyłem, bo nigdy wcześniej tak nie miałem. Dlatego mam pytanie: czy mam udać się z tym do lekarza, czy samo sie zagoi po jakimś czasie? Jakie są zalecenia by wszystko się zagoiło? Prosze o pomoc

Dziekuję z góry

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
      Back To Top  

NASZE GABINETY:
Katowice - Krakw - d- Pozna WCS - Szczecin - Warszawa - Warszawa - Wrocaw

06.11.2006 11:56:16
Autor Wiadomość
seksuologia.org

Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Naderwanie wędzidełka to bardzo częsta sprawa. Może się zdarzyć jeszcze ponownie. Nie sadze aby wymagało to wizyty u lekarza. Po pewnym czasie kiedy przy stosunkach nie będzie już krwi, sprawa będzie można uznac za wyleczoną.
Jeżeli to Ci przeszadza albo boisz sie podobnych sytuacji w przyszłości, idż do lekarz urologa który podetnie w znieczuleniu twoje wędzidełko.

www.seksuologia.org.pl

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość OdwiedĽ stronę autora
      Back To Top  

18.01.2007 12:08:58
Autor Wiadomość
anonimka

Temat postu: Czy są na "to" maści? Odpowiedz z cytatem

Mój chłopak ma podobny problem. Podczas stosunku najprawdopodoniej coś się stało z tym jego wądzidełkiem i była krew. Ale mimo tego, że minął już prawie rok, to nadal go troche boli. Współżyjemy teraz bardzo rzadko, muszę go namawiać. Kochamy się tylko w prezerwatywie, gdyż boi się, że jak bedziemy się kochać bez to znowu może coś mu się stać. Panie Moderatorze, czy są jakieś maści na to, żeby się wcześniej zagoiło? Bo wizyta u urologa, chyba już odpada, użyłam juz wszystkich argumentów, żeby go tam wysłać, ale on i tak nie pójdzie.

Back To Top  

18.01.2007 14:03:58
Autor Wiadomość
seksuologia.org

Nie ma maści na naderwane wędzidełko. Problem chyba leży jednak w psychice, doznał traumatycznego przeżycia i ma obawy czy się to nie powtórzy.
Skoro nie chce urologa, może niech odwiedzi seksuologa. Musi iść z kimś porozmawiać, a nie kisić emocje w sobie. Jeśli go boli to trzeba zobaczyc dlaczego.
W Lublinie : dr Zbigniew Raj - bardzo sympatyczny, komunikatywny.

www.seksuologia.org.pl

Back To Top  

12.02.2007 21:40:21
Autor Wiadomość
mlody87

Ja mam pytanie do tego wątku; licze że mi ktoś na to jeszcze odpowie... Otóż czy wędzidełko, to jest taka niteczka ze skóry łącząca żołądź (tak się to chyba fachowo nazywa - chodzi o czubek członka) ze skórą, którą się zdejmuje przed stosunkiem; tak?
Ja mam wrażenie, że ona mi przeszkadza osiągnąć pełny wzwód. Czy to jest możliwe?? Czy wszyscy panowie mają takie wędzidełko i gdy zdejmują skóre, to jest wszystko ok?

Proszę o odpowiedź, z góry dziekuję i pozdrawiam wszystkich

Back To Top  

13.02.2007 14:07:19
Autor Wiadomość
seksuologia.org

Pasemko łącznotkankowe zwane wędzidełkiem łaczy napletek z żołędzią. Tak jest u wszystkich mężczyzn.
U niektórych jest ono za krótkie i przy wzwodzie za mocno ciągnie żołądź, co może byc bolesne. Często dochodzi do naderwania wędzidełka i wtedy może być krew, a nawet dużo. Nic takiego, zagoi się, ale trzeba parę dni dać sobie spokój ze stosunkami.
Warto wtedy odwiedzic urologa i chirurgicznie podciąć wędzidełko - i po problemie.

www.seksuologia.org.pl

Back To Top  
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu