|
|
12.04.2007 20:23:22 |
|
Autor |
Wiadomość |
TheVoid
|
Temat postu: Polucje |
|
|
Jakiś czas temu moja partnerka wyjechała do pracy za granicę.
Widujemy się raz w miesiącu (zwykle są to 3 dni).
Po tygodniu od jej wyjazdu pojawiają się u mnie polucje.
Są one dla mnie nieprzyjemne z tego powodu, że pojawia się przy nich wytrysk wsteczny.
Wiem, że u mnie pojawia się on wtedy, gdy 1) albo ściskam tak mocno zwieracze przez sen, ponieważ zwykle chce mi się też wtedy sikać albo 2) śpię na brzuchu i podstawa penisa jest uciskana.
W jednym i drugim przypadku sperma cofa się do pęcherza moczowego.
Moje pytania są następujące:
-czy mocz rozpuszcza spermę?
-czy jest ona wydalana razem z moczem?
-jak długo trwa usuwanie spermy z pęcherza moczowego?
-czy grożą mi jakieś powikłania z powodu dostania się spermy do pęcherza moczowego?
-czy polucje to kwestia psychiki?
-czy mogę w jakiś sposób pozbyć się polucji? (oczywiście nie mam zamiaru się masturbować) |
|
|
|
|
|
|
12.04.2007 23:30:53 |
|
Autor |
Wiadomość |
borowik
|
Temat postu: |
|
|
Jeśli faktycznie masz wytrysk wsteczny to lepiej jak najszybciej skontaktuj się z lekarzem. Tu nie ma na co czekać. _________________ borowik
----------------------------
www.seksuologia.org.pl |
|
|
|
|
|
13.04.2007 09:55:45 |
|
Autor |
Wiadomość |
TheVoid
|
|
|
Ale ja nie mam żadnych problemów podczas stosunków.
Zauważyłem, że jeśli nie chce mi się sikać w nocy, to polucja jest normalna - normalny wytrysk (oczywiście, jeśli w tym samym czasie nie leżę akurat na brzuchu). |
|
|
|
|
|
30.04.2007 06:23:17 |
|
Autor |
Wiadomość |
seksuologia.org
Dołączył: 26 Maj 2006 Posty: 362 Skąd: dr A.Sipiñski, Katowice
|
|
|
Odpowiadam:
1. Mocz powduje, że plemniki stają się martwe.
2. Tak
3. Wydalane są przy pierwszym oddaniu moczu.
4. Nie
5. To nie kwestia psychiki, to fizjologia. Utrudniony wytrysk nasienia przy zaciśniętym zwieraczu cewki moczowej lub przy uciśniętym członku nie jest niczym nienormalnym.
6. Polucji nie można się pozbyć bo to czynność fizjologiczna. Nie będzie występować jeśli regularnie pozbędzie się Pan nadmiaru nasienia. Nie widze powodu aby zakazywać sobie masturbacji (oczywiście z umiarkowanym natężeniem).
Powinien Pan być zadowolony, że ma Pan polucje, a nie martwić się tym.
Wytrysk wsteczny proszę skonsultować z urologiem, aby wykluczyć zwężenie cewki moczowej (np. pozapalne). Jeśli jednak przy stosunku jest wszysko ok to nie widzę powodów do niepokoju. _________________ www.seksuologia.org
www.seksuologia.org.pl |
|
|
|
|
|
02.05.2007 11:47:31 |
|
Autor |
Wiadomość |
www.seksuolog.org
|
Temat postu: Re: Polucje |
|
|
Witaj.
Wytrysk wsteczny to także jedno z wielu powikłań cukrzycy, która potrafi przez wiele lat przebiegać skrycie.
Sprawdź, proszę, poziom cukru we krwi. |
|
|
|
|