| |
Jerzy Więznowski. Promocja zdrowia seksualnego panów. |
|
|
|
|
|
 |
16.07.2006 13:38:12 |
 |
Autor |
Wiadomość |
niunia_888
|
| Temat postu: Test, Postinor? |
|
|
Chciałam zapytać po jakim czasie można wykryć ciążę testem ciążowym? Dodam jeszcze, że brałam Postinor więc sie zastanawiam czy to może mieć jakis wpływ na wynik testu? Jaką skuteczność daje ten lek? _________________ niuńka;] |
|
| |
|
|
|
|
 |
19.07.2006 14:59:49 |
 |
Autor |
Wiadomość |
borowik
|
| Temat postu: |
|
|
| Szybkość wykrywania ciąży jest inna dla każdego testu. Jeśli chodzi o Postinor to jego skuteczność w pierwszej dobie wynosi ponad 99% ale już w trzeciej maleje do ok. 96%. |
|
| |
|
|
 |
19.07.2006 19:00:52 |
 |
Autor |
Wiadomość |
spec.med.seksualnej
Dołączył: 26 Maj 2006 Posty: 421 Skąd: dr Adam Sipiński, Śląsk.
|
|
|
Jeśli chodzi o to jak szybko można wykryć ciąże to można spróbować już gdy miesiączka opóźni sie o 2 tygodnie.
Co do Postinoru i Postinoru Duo to ostrzegam, że ta metoda antykoncepcyjna to działanie czołgiem na muche. Nie stosujcie tej metody na codzień bo robi duży bałagan hormonalny. Zastosujcie ją w wyjątkowych sytuacjach np. gdy pęknie prezerwatywa. Nie cześciej niż 1 raz w miesiącu. W klinice stosujemy Postinor dla kobiet zgwałconych!!!
Co do skuteczności, to jest duża jak sie bierze przed stosunkiem, w pierwszej dobie to 95% ale w trzeciej dobie to niestety BOROWIKU to juz tylko 58%. _________________ sekspert Adam
www.seksuologia.org |
|
| |
|
|
 |
19.07.2006 21:51:54 |
 |
Autor |
Wiadomość |
borowik
|
|
|
| Czyli na jednym z portali medycznych mają nieaktualne dane.... dobrze wiedzieć. |
|
| |
|
|
 |
24.07.2006 09:07:25 |
 |
Autor |
Wiadomość |
niunia_888
|
|
|
Teraz mija mi ok. półtora tyg. od całego tego zdarzenia. Postinor wzięłam po 16 godzinach. Jeśli teraz zrobię test to wyjdzie mi wiarygodny wynik czy nie (skoro ten lek powoduje taką burzę hormonów w organizmie)? _________________ niuńka;] |
|
| |
|
|
 |
24.07.2006 11:12:06 |
 |
Autor |
Wiadomość |
spec.med.seksualnej
Dołączył: 26 Maj 2006 Posty: 421 Skąd: dr Adam Sipiński, Śląsk.
|
|
|
Półtora tygodnia to 10 dni.
Wynik zawsze może być fałszywie ujemny. Ale może być wysoce prawdopodobny. To tylko wynik.
Zawsze najważniejsze jest samopoczucie pacjentki.
1. Wymioty, nudnosci, bolesnośc piersi. Rozumiem, że nie ma.
2. W USG wykryć można po 4 tygodniach
3. W badaniu ginekologicznym po 5-6 tygodniach
I co mam Ci odpowiedzieć. Powtarzaj wynik testu co kilka dni i tyle. _________________ sekspert Adam
www.seksuologia.org |
|
| |
|
|
 |
29.07.2006 00:51:54 |
 |
Autor |
Wiadomość |
tAboon
|
|
|
| Moderator AS napisał: | | Co do skutecznosci to jest duza jak sie bierze przed stosunkiem, w pierwszej dobie to 95% ale w trzeciej dobie to niestety BOROWIKU to juz tylko 58% |
Nie ma to jak dobrze zorietnowany lekarz  _________________ Pozdrawiam.
tAboon
Student, który się uczy wszystkiego nigdy nie będzie mądry. |
|
| |
|
|